Agenda

Geen activiteiten gevonden

Conferentie 'Contemplatieve dimensie van het christendom'

Laatst bijgewerkt: dinsdag 29 september 2020 Gepubliceerd: zaterdag 12 oktober 2019 Geschreven door Mathias Parret

Op woensdag 16 oktober 2019 bracht Pater Klaas Blijlevens om 19.30 u. een conferentie in de Frezenberg. Ons christelijk geloof bestaat uit contemplatie en actie, inkeer en inzet, ora et labora, bidden en werken. Onze moderne tijden durven vaak enkel het laatste te benadrukken waardoor het eerste haar even belangrijke rol dreigt te verliezen. Daarom kwam Pater Klaas spreken over de contemplatieve dimensie van het geloof.

Pater Klaas is geboren in 1938 in Dongen (Nederland), trad in 1956 in bij de Kapucijnen en werd in 1963 priester gewijd. In 1976 kwam hij naar het kapucijnenklooster van Ieper en was ook meer dan 20 jaar aalmoezenier in het psychiatrisch ziekenhuis Heilig Hart in de Poperingseweg. Vanaf 1990 begon Pater Klaas zich via het Ruusbroecgenootschap te verdiepen in de Middelnederlandse mystiek. In 2003 werd Pater Klaas gardiaan (overste) van het kapucijnenklooster van Brugge, dat is het klooster waar ook Pater Boni sinds zijn pensioen woonachtig is.

Deze avond ging opnieuw door in de kapel van de Frezenberg, Marshofstraat 6 Vlamertinge. De zusters nodigden ons uit om deze conferentie bij te wonen. Voor wie dat wenste, was er nadien ook mogelijkheid om met hymnen en psalmen de dagsluiting mee te bidden met de zusters.

Hits: 9569