Agenda

Geen activiteiten gevonden

Paasontbijt voor iedereen!

Laatst bijgewerkt: zondag 05 mei 2019 Gepubliceerd: dinsdag 23 april 2019 Geschreven door Mathias Parret

Voor het derde jaar op rij organiseert de werkgroep ‘Zorg voor mensen & solidariteit’ van de Pastorale Eenheid in deze Paastijd een Paasontbijt voor iedereen’ op zondag 5 mei 2019 van 8.00 u. tot 10.30 u. in OC Den Elver, Vlamertingestraat 34B in Elverdinge.

Richtprijs: Volwassenen: € 7 - Kinderen: € 4
Wie meer wil geven, deelt broederlijk met kansarmen. 
Rekeningnummer decanaat : BE97 4673 8573 6149

Inschrijven: via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via de contactpersoon van uw plaatselijke gemeenschap (zie hieronder) tegen maandag 29 april 2019!

Twee jaar geleden waren we te gast in de basisschool ‘De Vlam’ in Vlamertinge en vorig jaar in de ‘Familiekring’, het parochiaal centrum van de kerk O.L.V.-Middelares in Ieper.

Afgelopen jaar hebben we Boezinge, Zuidschote, Elverdinge en Brielen mogen verwelkomen in onze Pastorale Eenheid. Om de verbondenheid met deze nieuwe plaatselijke kerkgemeenschappen nog verder te laten groeien, leek het ons aangewezen om dit jaar het Paasontbijt daar te laten doorgaan. We zijn dan ook erg blij dat we dit jaar het mooie ontmoetingscentrum ‘Den Elver’ in Elverdinge mogen gebruiken als plaats voor ons solidair samenzijn.

Het Paasontbijt heeft niet als opzet om geld op te brengen. Het enige doel is met iedereen uit onze Pastorale Eenheid samen te vieren dat Christus leeft en dat zonder onderscheid van rang of stand, net zoals Jezus het ons ook heeft voorgeleefd. We richten ons dus zeker ook in het bijzonder tot mensen die het wat moeilijker hebben: kansarmen, zieken, eenzamen, gescheiden mensen, ex-gedetineerden, familieleden van gedetineerden, asielzoekers en mensen zonder papieren, …

In de kerk horen we elke zondag dat we broeders en zusters zijn, allen kinderen van dezelfde God.

Met het Paasontbijt willen we ook tonen dat we dit ook daadwerkelijk zijn en we willen ons ook solidair tonen met onze broeders en zusters die het financieel moeilijker hebben. Er is daarom voor het ontbijt ook geen vastgestelde prijs, maar enkel een richtprijs van 7 EUR voor volwassenen en 4 EUR voor kinderen. Wie meer geeft deelt automatisch met kansarmen. Rekeningnr. Pastorale Eenheid OLV van Vrede, Ieper: BE56 7390 1595 5588

In Lucas hoofdstuk 16 lezen we :

“Er was eens een rijk man die in purper en fijn linnen gekleed ging en iedere dag uitbundig feestvierde, terwijl een arme, die Lazarus heette, met zweren overdekt voor de poort lag. Hij verlangde er naar zijn honger te stillen met wat bij de rijke van de tafel viel.”

Wie niet meer goed weet hoe het verhaal over de rijke man en Lazarus afloopt, kan dit zelf even verder lezen in Lucas 16, 19-31. Maar met dit solidair Paasontbijt willen het lot van Lazarus hier op aarde verbeteren en bieden we de rijke man de kans om zijn lot in het hiernamaals te verbeteren.

Vieren dat Christus leeft door samen te ontbijten zonder onderscheid van rang of stand aan een tafel waar er plaats is voor iedereen en niemand geweerd wordt, ook Lazarus niet, dat beogen we.

Daar willen we ons met een hele groep vrijwilligers weer voor inzetten. En we zijn ook bijzonder verheugd en dankbaar dat we dit jaar met dit initiatief ook jongeren hebben kunnen raken en de KSA van Elverdinge volop zijn medewerking voor dit initiatief heeft willen geven!

 

Inschrijven kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

of kaarten te verkrijgen via de contactpersoon van uw plaatselijke gemeenschap: 

 • Zr. Agnes RecourDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Annemie RosseelDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Diaken Bart Lefever: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Christiane AmeelDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Christine DellaleauDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Frans HardyDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • P. Gaby DemeulenaereDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Gisèle LegeinDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Guido PeccueDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Jaak DepuydtDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Johan VanrooseDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Raf RoomDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Stefaan VersavelDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Wilfried DesodtDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Wil ook aangeven of je vervoer naar O.C. Den Elver nodig hebt.

 

Werkgroep Zorg voor Mensen en Solidariteit

 

Hits: 4555