BENOEMINGEN, Mathias gaat ... Matthias komt ...

Laatst bijgewerkt: vrijdag 16 september 2022 Gepubliceerd: vrijdag 16 september 2022 Geschreven door Lode Caes

 Priester Mathias Parret bekomt met ingang van 15 november 2022 eervol ontslag als medepastoor van de PE Onze-Lieve-Vrouw van Vrede regio Ieper en wordt met ingang van 1 januari 2023 benoemd als pastoor van de federatie Gistel en de federatie Oudenburg
Beide federaties behoren tot het decanaat Torhout-Gistel. De federatie Gistel omvat de parochies van Gistel, Moere, Snaaskerke, Zevekote, Bekegem en Eernegem en de federatie Oudenburg omvat de parochies van Oudenburg, Westkerke, Ettelgem en Roksem. Mathias zal zijn intrek nemen in de pastorie van Eernegem tegenover de Sint-Medarduskerk. Na tien jaar als medepastoor in de Pastorale Eenheid Onze-Lieve Vrouw van Vrede regio Ieper zijn we priester Mathias uitermate dankbaar voor zijn gelovig voorgaan en zijn gedreven dienstbaarheid. We zullen hem missen en laten hem dan ook node gaan maar wensen hem verder veel geluk en zegen in zijn priesterleven. 

Van harte bedankt!   

 

 Priester Matthias Noë, medepastoor in de Pastorale Eenheid Sint-Crispijn Izegem-Lendelede, wordt met ingang van 15 november 2022 benoemd tot medepastoor in de Pastorale Eenheid Onze-Lieve-Vrouw van Vrede regio Ieper.
We zijn heel dankbaar dat we een nieuwe medepastoor krijgen. Hij zal intrek nemen in de onderpastorie van Sint-Maarten, Janseniusstraat 3 in Ieper.
Samen met pastoor-deken Miguel Dehondt verwelkomen wij priester Matthias Noë op zondag 20 november 2022 om 10.30 u. in de Sint-Maartenskathedraal in Ieper, waar deken Roland Hemeryck en priester Mathias Parret aan hen de spreekwoordelijke herdersstaf zullen doorgeven en onze bisschop Mgr. Lode Aerts onze nieuwe priesters zal aanstellen.  

 

Van harte welkom!  

Priester Matthias Noë (°1989) is geen onbekende in Ieper, waar hij in het Lyceum een lesopdracht godsdienst heeft. Op YouTube en in de media scoorde hij al enkele keren met 'rapnummers'. In een van die raps 'Nostalgie', schets hij een heel herkenbaar gevoel: als jongere droom je van later en later snap je dat eigenlijk vroeger de tijd van je leven was. Is dan alles voorbij? Heel mooi is dat Matthias zijn nostalgisch lied naadloos laat overvloeien in een gebed.

Bekijk hier en beluister 'Nostalgie' op YouTube

 

Alles gaat voor bij
je kindertijd, je familie, je maten.
Alles gaat voorbij
momenten van geluk en spijt,
je moet het allemaal achterlaten.


Alles gaat voorbij
maar God,
geef mij alsjeblieft de kracht
om tegelijk daarbij
nooit te twijfelen aan uw macht.
Laat me zien dat U met mij meegaat
dat U mij nooit alleen laat.
En laat de eindigheid van het leven
mij niet angstig maken,
maar streven om er
het beste uit te halen,
uit elke ervaring, elk moment.
Laat mij doen
wat moet gedaan worden,
waar U mij ook zendt.
En als die zending dan gedaan is,
laat uw deur dan niet dicht,
maar laat ons allemaal dan samen
thuiskomen bij U.


Want alles gaat voorbij
maar Gij God, Gij niet.

 

Hits: 6073