Boekvoorstelling 187 priesters uit Langemark-Poelkapelle (Langemark)

Kalender
Ev Langemark
Datum
27 sept 2022
Auteur
Mathias Parret

Beschrijving

Georges Vandromme en Danny Jonckheere zijn dezer dagen de laatste hand aan het leggen van een boek dat de geschiedenis van onze parochiepriesters en kerkgeschiedenis van onze vijf parochies van onze gemeente Langemark-Poelkapelle schetst. Hierin worden 187 priesters herinnerd en van velen hun levensloop geschetst. Hiervoor werd diep in de geschiedenis teruggegaan. Het is een bundeling van krachten uit vele eigen documenten en uit vele archiefstukken werden geraadpleegd. Het zal de enorm rijke geschiedenis van Langemark-Poelkapelle, tot de 19de eeuw één van de meest uitgestrekte dorpen, historisch wat meer op de kaart zetten en de inzichten hierin wat verruimen. We refereren hierbij graag aan het gerealiseerde en succesvolle standaardwerk ‘Om Gods wil’ van de Ieperse Vrienden van de Sint-Maartenskathedraal.  

Uiteraard zullen de gewezen priesters uit Langemark-Poelkapelle onze eregasten zijn, samen met de heer Deken en de priesters en diakens van de Pastorale Eenheid regio Ieper.   

De presentatie van het boek is gepland op dinsdag 27 september 2022 in de Sint-Paulus-Bekeringskerk van Langemark. Dit is niet alleen in de periode van de Langemarkse kermisweek, maar ook op de vooravond van 28 september. Die dag is een historische dag: op woensdag 28 september 2025 zal de Sint-Paulus-Bekeringskerk precies 100 jaar ‘her-ingewijd’ zijn bij zijn heropbouw en refererend naar hun eerste boek over de oud-strijders sneuvelden op die dag vijf mensen uit onze gemeente Langemark-Poelkapelle. Vandaar dat die datum tamelijk vlug ‘centraal’ stond. 

Wij willen dat heden aan iedereen kenbaar maken zodat u dit in uw agenda kunt noteren. De laatste punten en komma's worden nu afgewerkt vooraleer ze in druk gaan. Het wordt zeker een heel aangenaam werkstuk voor allen die met het geestelijk leven begaan zijn. We kijken alvast uit om jullie op 27 september te mogen verwelkomen.