Leerhuis Johannes - oecumenische bijbelstudie

Kalender
Leerhuis
Datum
01 okt 2019 19:30 - 21:30
Locatie
Protestantse Kerk
Auteur
Lode Caes

Beschrijving

Ieper kent een lange traditie van oecumene. Komend werkjaar willen we deze verbondenheid opnieuw concreet vorm geven en heraanknopen met een oude traditie: de oecumenische Bijbelstudie. Christenen van elke geloofstraditie en natuurlijk ook iedereen die geïnteresseerd is in de Bijbel zijn welkom. Elk leest de Bijbel vanuit zijn of haar eigen achtergrond in gedachten. We zijn ervan overtuigd dat we van elkaar kunnen leren en op die manier nieuwe schatten zullen opdelven uit de Bijbel die we op onszelf alleen wellicht gemist hadden. We komen daarom bij elkaar met respect voor ieders traditie. We zullen dit jaar het Johannesevangelie met elkaar lezen. De organisatoren van de studie zullen ons aan de hand van hun eigen expertise wegwijs maken in dit evangelie. Ook is er uiteraard gelegenheid om met de deelnemers van gedachten te wisselen. In het Johannesevangelie zien we de weerslag van het leven van Jezus. De keuze voor dit evangelie zal ons hopelijk helpen om met elkaar van gedachten te wisselen over de betekenis van Jezus’ leven.

Hans Debel en Lode Caes zullen de begeleiders zijn namens de katholieke gemeenschap, Eleonora Hof namens de protestantse gemeenschap en Raymond Hausoul namens de evangelische gemeenschap.

Locatie: Protestantse Kerk, Beluikstraat 19, Ieper

Interesse voor het Leerhuis? Neem contact met Lode CaesDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. – 0478 32 52 55

Locatie informatie

Protestantse Kerk

Land
België
Provincie
West-Vlaanderen
Plaats
8900 Ieper
Straat
Beluikstraat 19
Url
https://protestantsekerkieper.com