Christelijke Meditatie

Laatst bijgewerkt: zondag 10 juli 2022 Gepubliceerd: donderdag 02 juli 2020
Geschreven door Mathias Parret

Nood aan herbronning, stilte en innerlijke rust ? Probeer dan zeker eens christelijke meditatie. Mediteren is een manier om in je eigen middelpunt te komen, bij de grondslagen van je eigen zijn, en daar te blijven - stil, aandachtig en onbeweeglijk. Dat is een hele uitdaging voor mensen van onze tijd. "Het bijzondere aan Christelijke Meditatie is toestaan dat Gods mysterieuze en stille aanwezigheid in ons meer en meer werkelijkheid wordt, en zelfs 'de' werkelijkheid in ons leven, zodat die aanwezigheid de realiteit wordt die zin, vorm en doel geeft aan alles wat we doen en zijn." (John Main o.s.b.).

Er is in onze Pastorale Eenheid een aanbod van Christelijke Meditatie elke eerste en derde dinsdag van de maand van 18.00  u. tot 18.30 u. en in de kapel van zusters van de Frezenberg, Marshofstraat 6.

Lees meer...

CHRISTELIJKE MEDITATIE Leven uit liefde

Laatst bijgewerkt: zaterdag 26 september 2020 Gepubliceerd: zaterdag 27 juni 2020
Geschreven door Lode Caes

In de inleiding van het boek ‘Leven uit liefde. Het pad naar christelijke contemplatie’, stelt de auteur Thomas Keating dat het herstel van de contemplatieve traditie in onze tijd, een antwoord is op een actuele nood. Zijn werk wil meteen een wegwijzer zijn voor wie aan de slag wil met geconcentreerd gebed en meditatie.

Lees meer...

Christelijke meditatie, getuigenis

Laatst bijgewerkt: vrijdag 29 november 2019 Gepubliceerd: woensdag 15 augustus 2018
Geschreven door Lode Caes

In onze Pastorale Eenheid zijn we onlangs gestart met christelijke meditatie. Elke eerste dinsdag en elke derde zaterdag van de maand kan je in de kapel van de Frezenberg terecht om er te mediteren. Maar wat is dat, christelijke meditatie ? Wat doet dat met een mens ? Om deze vraag te beantwoorden, laten we Lut Moors aan het woord die wil getuigen over haar ervaring met christelijke meditatie.

Lees meer...

Inspirerende Bijbelteksten

Laatst bijgewerkt: donderdag 31 augustus 2017 Gepubliceerd: woensdag 30 augustus 2017
Geschreven door Mathias Parret
Gedenk niet langer wat vroeger gebeurd is en geef niet al uw aandacht aan wat eens is geschied; zie, Ik ga iets nieuws maken, het is al aan het kiemen, weet u dat niet?

(Jesaja 43,18-19)

 

Zoals het menselijk lichaam vele ledematen heeft en niet alle ledematen dezelfde functie hebben, zo vormen wij allen tezamen in Christus één lichaam, en ieder afzonderlijk zijn wij elkaars ledematen.

(Romeinenbrief 12,4-5)

 

Neem mijn juk op en kom bij Mij in de leer, omdat Ik zachtmoedig ben en eenvoudig van hart, en u zult rust vinden voor uw ziel. Want mijn juk is zacht en mijn last is licht.

(Matteüs 11,29-30)