CHRISTELIJKE MEDITATIE Leven uit liefde

Laatst bijgewerkt: zaterdag 26 september 2020 Gepubliceerd: zaterdag 27 juni 2020
Geschreven door Lode Caes

In de inleiding van het boek ‘Leven uit liefde. Het pad naar christelijke contemplatie’, stelt de auteur Thomas Keating dat het herstel van de contemplatieve traditie in onze tijd, een antwoord is op een actuele nood. Zijn werk wil meteen een wegwijzer zijn voor wie aan de slag wil met geconcentreerd gebed en meditatie.

Lees meer...

Adventsretraite 2019

Laatst bijgewerkt: woensdag 25 december 2019 Gepubliceerd: vrijdag 22 november 2019
Geschreven door Mathias Parret

Zie wat je hoort is de titel van de digitale adventsretraite 2019. Elke dag krijg je gratis een mail toegezonden met daarin een Bijbeltekst om te bemediteren. De teksten zijn gekozen door pater-jezuïet Dries van den Akker. De retraite gaan van start op zondag 1 december 2019 en duurt tot Kerstmis. 

Je kunt dit individueel volgen maar ook aansluiten bij een uitwisselingsgroepje in Ieper. We komen dan drie keer samen tijdens de advent om onze gebedservaringen met elkaar te delen.

Lees meer...

Digitale 40-dagenretraite 2019

Laatst bijgewerkt: vrijdag 29 november 2019 Gepubliceerd: woensdag 20 februari 2019
Geschreven door Mathias Parret

Op Aswoensdag start er weer een digitale vastenretraite.  Wie zich inschrijft krijgt elke dag via e-mail een Bijbeltekst om te overwegen, met enkele vraagjes om bij stil te staan en om onze relatie met God te versterken. De vastenretraite is dit jaar getiteld: “Jezus ging de berg op” en is geschreven door pater-jezuïet Gregory Brenninkmeijer. Inschrijven kan door je e-mailadres op te geven www.ignatiaansbidden.org

Lees meer...

Christelijke Meditatie

Laatst bijgewerkt: woensdag 11 november 2020 Gepubliceerd: vrijdag 11 januari 2019
Geschreven door Mathias Parret

Nood aan herbronning, stilte en innerlijke rust ? Probeer dan zeker eens christelijke meditatie. Mediteren is een manier om in je eigen middelpunt te komen, bij de grondslagen van je eigen zijn, en daar te blijven - stil, aandachtig en onbeweeglijk. Dat is een hele uitdaging voor mensen van onze tijd. "Het bijzondere aan Christelijke Meditatie is toestaan dat Gods mysterieuze en stille aanwezigheid in ons meer en meer werkelijkheid wordt, en zelfs 'de' werkelijkheid in ons leven, zodat die aanwezigheid de realiteit wordt die zin, vorm en doel geeft aan alles wat we doen en zijn." (John Main o.s.b.).

Er is in onze Pastorale Eenheid een aanbod van Christelijke Meditatie elke eerste en derde dinsdag van de maand van 18.00  u. tot 18.45 u. en in de kapel van zusters van de Frezenberg, Marshofstraat 6.

Lees meer...

Adventsretraite 2018

Laatst bijgewerkt: vrijdag 29 november 2019 Gepubliceerd: woensdag 21 november 2018
Geschreven door Mathias Parret

Zie, Ik begin iets nieuws

Wilt u zich innerlijk voorbereiden op Kerstmis? Dat kan heel eenvoudig met de digitale adventsretraite ‘Zie, Ik begin iets nieuws. U krijgt dan van begin december tot Kerstmis dagelijks een mailtje in uw mailbox met een Bijbeltekst om te bemediteren. Deze digitale adventsretraite is geschreven door de jezuïet Toon Suffys. Gratis inschrijven op ignatiaansbidden.org

Uitwisselgroepje

Er is in onze Pastorale Eenheid ook een uitwisselgroepje.We komen een aantal keer tijdens de Advent samen om uit te wisselen over ons geloof- en gebedsbeleving naar Kerstmis toe.

Lees meer...