Agenda

Geen activiteiten gevonden

Bedevaart Langewaede

Laatst bijgewerkt: zondag 24 juli 2022 Gepubliceerd: maandag 18 juli 2022
Geschreven door Lode Caes

Op woensdag 17 augustus gaat onze Pastorale Eenheid op bedevaart naar de kapel van Langewaede Iepersteenweg in Merkem. De gebedsviering vangt aan om 09.00 u.. Na de viering wordt aan alle aanwezigen een traktaat aangeboden in de herberg 'Langewaede' aan de overkant van de kapel. Verplaatsing op eigen initiatief (auto-carpooling, fiets, …)

Lees meer...

'Innen' en 'Uten'

Laatst bijgewerkt: maandag 04 juli 2022 Gepubliceerd: maandag 04 juli 2022
Geschreven door Lode Caes

In juni sluiten we gezamenlijk het werkjaar af op de diocesane dank- en impulsavond in Dienstencentrum Groenhove in Torhout. Na een korte stemmige gebedsdienst in de kapel trokken we naar de grote polyvalente zaal voor o.m. een dank- en inspirerend woord van vicaris Marc Steen over 'het verhaal van Petrus' (video) , een getuigenis van diaken Curd Fieux over kerkhoek-werken’ (video) afwisselend met samenzang en overleg. Uiteindelijk wordt ook een tip van de sluier omheen het thema of de grondtoon van het nieuwe werkjaar opgelicht. Na twee volle coronajaren was het bijzonder deugddoend elkaar weer live te kunnen ontmoeten na een intensief werkjaar omkaderd in september-oktober en mei-juni door Eerste Communies en Vormsels tussendoor geplaagd door corona-opstoten.

Een werkjaar met zorgen omdat hier en daar kerkgangers afhaken, vrijwilligers die het voor gezien houden. Zullen we alles gaande kunnen houden? “Soms gelijken we op die vissers die ontgoocheld om de vangst hun netten aan de kant van het meer herstellen … en dan die Jezus zien die voorbijkomt en die zegt geef het niet op, vaar uit naar het diepe en gooi je netten naar de andere kant”, aldus vicaris Marc Steen. En zo ziet hij het ook opnieuw gebeuren: ‘moedig’ als ‘vissers-van-mensen’.

Lees meer...

Mensen van hemel én aarde

Laatst bijgewerkt: maandag 30 mei 2022 Gepubliceerd: maandag 23 mei 2022
Geschreven door Lode Caes

Als je lukraak aan mensen zou vragen waar het op Hemelvaartsdag om gaat, dan is de kans groot dat je een van deze antwoorden te horen krijgt. Dat het de eerste dag is van een lang weekend. Misschien dat het een verhaal is dat veel weg heeft van een ballonvaart maar dan zonder ballon. Ofwel reageert men aarzelend dat het een kerkelijke hoogdag is. Maar hoe het dan juist zit met dat ‘ten hemel varen’, daarover houdt men zich ‘liever op de vlakte’.

Lees meer...

Meimaand - Mariamaand 2022

Laatst bijgewerkt: woensdag 01 juni 2022 Gepubliceerd: zondag 01 mei 2022
Geschreven door Mathias Parret

Hier heb je een overzicht van alle gebedsmomenten aan Mariakapelletjes in de Pastorale Eenheid O.L.V. van Vrede regio Ieper en meibedevaarten in de meimaand 2022:

Lees meer...

Roepingenzondag 2022 - Echte herders

Laatst bijgewerkt: donderdag 26 mei 2022 Gepubliceerd: zaterdag 30 april 2022
Geschreven door Lode Caes

Op roepingenzondag 8 mei bidden we in onze gemeenschappen opdat iedere gedoopte haar of zijn roeping mag ontdekken, dat wij ‘echte herders’ mogen worden voor elkaar. Op de nationale pagina’s van Kerk&leven (2022/18) worden drie mensen geïnterviewd die hun roeping opnieuw mochten ontdekken en vandaag enthousiaste geloofsgetuigen zijn. Op zondag 15 mei vindt om 16.00 u. te Dadizele in de basiliek Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt Ontvangen de diocesane gebedsviering voor roepingen plaats.

Lees meer...