Agenda

Geen activiteiten gevonden

ADVENT ACTIE WELZIJNSZORG: De strijd tegen armoede winnen we samen

Laatst bijgewerkt: dinsdag 09 januari 2024 Gepubliceerd: dinsdag 05 december 2023
Geschreven door Lode Caes

Advent is een tijd van verlangen en verwachten, een tijd dat de liefde het laatste woord spreekt, een tijd waar we metterdaad meewerken aan een wereld waarin die Mensenzoon nu al welkom is. Zoals altijd zal Welzijnszorg ook dit jaar op ons een beroep doen om ons plaatselijk samen in te zetten tegen armoede.

Lees meer...

25 JAAR TEGOARE: We zijn 'r voor jou!

Laatst bijgewerkt: woensdag 04 oktober 2023 Gepubliceerd: maandag 02 oktober 2023
Geschreven door Lode Caes

Welzijnsschakel Tegoare Ieper viert in het weekend van 13 tot 15 oktober haar 25-jarig bestaan en dat zullen we geweten hebben. Zo is er op vrijdag voor de genodigden (diverse diensten en sponsors) een officiële opening en op zondag vieren de leden zelf met een dessertenbuffet en samenzang. Maar op zaterdag 14 oktober van 14.00 tot 18.00 u. is er voor het grote publiek een tentoonstelling in de Sint-Maartenskring, Lange Meersstraat 26, waar de leden uitpakken met hun vaardigheden, want er schuilt heel wat ongekend talent in huis: muzikanten, schilderijen, tekenen op canvas, in houtskool, diamond painting, powertex, fotografie, keramiek, brei-, haak-, borduur- en spellewerk, bloemstukjes … Via projectie van foto’s en persartikels krijg je ook een inkijk in de globale werking. Bovendien kun je er ook actief deelnemen aan een quiz en misschien win je zo ook nog een prijs. Uiteraard word je er hartelijk ontvangen met een drankje en een bijhorend hapje.

Lees meer...

Adventsactie Welzijnszorg

Laatst bijgewerkt: maandag 03 januari 2022 Gepubliceerd: zondag 19 december 2021
Geschreven door Lode Caes

Met het thema "Wonen : een gunst en geen recht ? Onaanvaardbaar !" roept de kerkelijke adventsactie van "Welzijnszorg" op tot solidariteit en verzet tegen armoede. Goed wonen is van levensbelang en toch is dit voor veel mensen in armoede geen realiteit.

Welzijnszorg steunen kan je op rekeningnummer BE21-0000-0000-0303

Lees meer...

Onbetaalbaar ... onaanvaardbaar

Laatst bijgewerkt: zondag 19 december 2021 Gepubliceerd: vrijdag 04 december 2020
Geschreven door Lode Caes

De advent is begonnen en dan hebben we ook aandacht voor Welzijnszorg ‘Samen tegen armoede’. Welzijnszorg zet in 2020 opnieuw de hachelijke woonsituatie van mensen in armoede op de agenda. Wonen is de spil in de armoedeproblematiek. Daarom voeren we samen campagne voor het recht op wonen. Voor goede en betaalbare woningen vol onbetaalbaar mooie momenten.

Maar voor 1 op de 5 huishoudens in Vlaanderen en Brussel is goed wonen onbetaalbaar en dat is gewoonweg onaanvaardbaar. We lichten de campagne van dit jaar wat toe samen met de mogelijke acties die je kan ondernemen om financieel en structureel te ondersteunen.

Lees meer...

BETLEHEMPROJECT 2020 - Meer dan een dak boven het hoofd ...

Laatst bijgewerkt: zondag 19 december 2021 Gepubliceerd: zondag 15 november 2020
Geschreven door Lode Caes

Probeer je het even voor te stellen: je krijgt enkele uren om op de vlucht te slaan, je raakt gescheiden van familie en vrienden, mensensmokkelaars pikken je spaarcenten in, je belandt in een omgeving waar je taal noch gewoonten verstaat, een eindeloze zoektocht naar de juiste papieren begint. Was er maar iemand die naar je omzag... Elders speelt er zich een ander verhaal af. Een aantal mensen wil een huis ter beschikking stellen voor het Betlehemproject.

Lees meer...