Agenda

Geen activiteiten gevonden

Adventsactie Welzijnszorg

Laatst bijgewerkt: maandag 03 januari 2022 Gepubliceerd: zondag 19 december 2021
Geschreven door Lode Caes

Met het thema "Wonen : een gunst en geen recht ? Onaanvaardbaar !" roept de kerkelijke adventsactie van "Welzijnszorg" op tot solidariteit en verzet tegen armoede. Goed wonen is van levensbelang en toch is dit voor veel mensen in armoede geen realiteit.

Welzijnszorg steunen kan je op rekeningnummer BE21-0000-0000-0303

Lees meer...

Onbetaalbaar ... onaanvaardbaar

Laatst bijgewerkt: zondag 19 december 2021 Gepubliceerd: vrijdag 04 december 2020
Geschreven door Lode Caes

De advent is begonnen en dan hebben we ook aandacht voor Welzijnszorg ‘Samen tegen armoede’. Welzijnszorg zet in 2020 opnieuw de hachelijke woonsituatie van mensen in armoede op de agenda. Wonen is de spil in de armoedeproblematiek. Daarom voeren we samen campagne voor het recht op wonen. Voor goede en betaalbare woningen vol onbetaalbaar mooie momenten.

Maar voor 1 op de 5 huishoudens in Vlaanderen en Brussel is goed wonen onbetaalbaar en dat is gewoonweg onaanvaardbaar. We lichten de campagne van dit jaar wat toe samen met de mogelijke acties die je kan ondernemen om financieel en structureel te ondersteunen.

Lees meer...

BETLEHEMPROJECT 2020 - Meer dan een dak boven het hoofd ...

Laatst bijgewerkt: zondag 19 december 2021 Gepubliceerd: zondag 15 november 2020
Geschreven door Lode Caes

Probeer je het even voor te stellen: je krijgt enkele uren om op de vlucht te slaan, je raakt gescheiden van familie en vrienden, mensensmokkelaars pikken je spaarcenten in, je belandt in een omgeving waar je taal noch gewoonten verstaat, een eindeloze zoektocht naar de juiste papieren begint. Was er maar iemand die naar je omzag... Elders speelt er zich een ander verhaal af. Een aantal mensen wil een huis ter beschikking stellen voor het Betlehemproject.

Lees meer...

SOLIDARITEITSWANDELING … TEGOARE

Laatst bijgewerkt: zaterdag 14 december 2019 Gepubliceerd: zaterdag 14 december 2019
Geschreven door Lode Caes

Een 65-tal mensen gaven gehoor solidair mee te stappen op de adnents-wandeling, georganiseerd door de ‘Werkgroep Zorg voor Mensen en Solidariteit’ van de Pastorale Eenheid op zaterdag 30 november. Een enige gelegenheid om kennis te maken met onze Ieperse initiatieven die gedreven en creatief in het verweer gaan tegen elke vorm van kansarmoede en uitsluiting, een duidelijke meerwaarde op menselijk vlak voor al wie hierin mee instapt zowel als vrijwilliger als wie het direct aanbelangt. Eén van de haltes waar we binnenstappen is Welzijnsschakel Tegoare, gehuisvest op de eerste verdieping van de Sint-Maartenskring in de Lange Meersstraat in Ieper.

Lees meer...

SOLIDARITEITSWANDELING … BINUS

Laatst bijgewerkt: donderdag 05 december 2019 Gepubliceerd: donderdag 05 december 2019
Geschreven door Lode Caes

Een 65-tal mensen gaven gehoor solidair mee te stappen op de advents-wandeling, georganiseerd door de ‘Werkgroep Zorg voor Mensen en Solidariteit’ van de Pastorale Eenheid op zaterdag 30 november. Een enige gelegenheid om kennis te maken met onze Ieperse initiatieven die gedreven en creatief in het verweer gaan tegen elke vorm van kansarmoede en uitsluiting, een duidelijke meerwaarde op menselijk vlak voor al wie hierin mee instapt zowel als vrijwilliger als wie het direct aanbelangt. Het startpunt BINUS zat afgeladen vol om te luisteren naar coördinator Patrick Masson (foto) om te luisteren naar het waarom er ook anders zoveel mensen naar WVA-Binus komen.

Lees meer...