Agenda

Geen activiteiten gevonden

MEESTAPPEN is en eerste vorm van solidariteit!

Laatst bijgewerkt: vrijdag 15 november 2019 Gepubliceerd: vrijdag 15 november 2019
Geschreven door Lode Caes

 

Opkomen voor de kansarme zit in het DNA van elke christen. Veel van wat we in de loop van de eeuwen aan zorg hebben opgebouwd vindt zijn oorsprong in ons geloof. Vele kerkelijke initiatieven zijn gaandeweg door onze maatschappij overgenomen. Maar ondanks al deze sociale voorzieningen blijven er mensen uit de boot vallen. En telkens is er wel iemand die deze blinde vlekken of noden ziet en erdoor geraakt en gemotiveerd wordt om ze te lenigen. En zo ontstaan dan organisaties, eerst met enkele pioniers, dan met een groeiende groep vrijwilligers en later soms gesteund door betaalde krachten. ‘Zien - Oordelen - Handelen’ zoals Cardijn het ons inprentte. Bovendien kunnen we als vrijwilliger zo inspelen op heel wat lokale initiatieven: ‘Samen tegen Armoede’. We bevelen ze jullie maar al te graag aan. Meer nog via onze Solidariteitswandeling op zaterdag 30 november kunnen jullie er van binnenuit kennis mee maken Zo blijven we alert en niet machteloos toezien in de marge.

Lees meer...

Paasontbijt voor iedereen!

Laatst bijgewerkt: zondag 05 mei 2019 Gepubliceerd: dinsdag 23 april 2019
Geschreven door Mathias Parret

Voor het derde jaar op rij organiseert de werkgroep ‘Zorg voor mensen & solidariteit’ van de Pastorale Eenheid in deze Paastijd een Paasontbijt voor iedereen’ op zondag 5 mei 2019 van 8.00 u. tot 10.30 u. in OC Den Elver, Vlamertingestraat 34B in Elverdinge.

Richtprijs: Volwassenen: € 7 - Kinderen: € 4
Wie meer wil geven, deelt broederlijk met kansarmen. 
Rekeningnummer decanaat : BE97 4673 8573 6149

Inschrijven: via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via de contactpersoon van uw plaatselijke gemeenschap (zie hieronder) tegen maandag 29 april 2019!

Lees meer...

In de buitenbaan

Laatst bijgewerkt: zaterdag 22 december 2018 Gepubliceerd: dinsdag 11 december 2018
Geschreven door Lode Caes

Uit elk kind het allerbeste halen moet de doelstelling zijn van het gehele onderwijs. De realiteit is vaak anders. Kinderen uit gezinnen in armoede hebben meer kans op slechtere schoolresultaten, op zittenblijven, op schoolmoeheid. Hebben ze dan minder talent? Of starten ze met achterstand? 1 op 5 loopt bij wijze van spreken in de buitenbaan van de schoolpiste. Bij 1 op 5 kinderen laten we talent verloren gaan... ‘Welzijnszorg – Samen Tegen Armoede’ voert dit jaar campagne rond het thema ‘armoede in het onderwijs’. Er kan en moet nog heel wat veranderen om alle kinderen de kansen te geven die ze verdienen!

Lees meer...

Verzet tegen armoede!

Laatst bijgewerkt: donderdag 18 oktober 2018 Gepubliceerd: zondag 07 oktober 2018
Geschreven door Lode Caes

Welzijnsschakel Tegoare Ieper - 21 jaar jong ! 

België behoort tot de rijke landen van deze wereld en toch heeft 10,1 procent van de Vlaamse bevolking een inkomen onder de armoedegrens.18,6 procent van de kinderen leeft in een huishouden dat het moeilijk heeft om rond te komen, 25,4 procent van de kinderen woont in een woning waar men niet beschikt over bad, toilet, centrale verwarming of warm en stromend water. Overal in ons land zijn Welzijnsschakels ontstaan, zo ook werd 21 jaar geleden de Welzijnsschakel ‘Tegoare’ opgericht in Ieper.

Lees meer...

Omarmers gevraagd!

Laatst bijgewerkt: woensdag 14 november 2018 Gepubliceerd: woensdag 03 oktober 2018
Geschreven door Lode Caes

Onze kerkgemeenschap heeft een lange traditie van zorgen voor mensen die zorg nodig hebben. Zo werden de eerste scholen en ziekenhuizen lang geleden gebouwd. Ook vandaag willen we als Kerk tonen dat het evangelie – de blijde boodschap – geen dode letter is en dat we de handen uit de mouwen steken voor al wie er nood aan heeft. En met de humanitaire corridor doen we dat over de grenzen van ons geloof heen. Op basis van deze overeenkomst tussen alle erkende erediensten in België en de overheid worden 150 kwetsbare Syrische vluchtelingen rechtstreeks vanuit Turkije en Libanon overgevlogen naar België. Zo is dit project tevens een unieke vorm van interreligieuze samenwerking. Zij nemen de volledige zorg – ook financieel – van deze mensen op zich en als tegenprestatie heeft staatssecretaris Theo Francken beloofd om hun asielprocedure versneld te behandelen.

Lees meer...