Agenda

Geen activiteiten gevonden

Missio 2020 : Van harte voor Liberia !

Laatst bijgewerkt: woensdag 28 oktober 2020 Gepubliceerd: zondag 11 oktober 2020
Geschreven door Lode Caes

Met deze veelzeggende slogan lanceert Missio, dat aanwezig is in meer dan 140 landen en zich inzet voor ontmoeting en dialoog tussen mensen wereldwijd en solidariteit binnen de wereldkerk, lanceert zijn missionaire oktobercampagne.

Lees meer...

MISSIO: gedoopt en gezonden!

Laatst bijgewerkt: zondag 27 oktober 2019 Gepubliceerd: donderdag 10 oktober 2019
Geschreven door Lode Caes

Buitengewone missiemaand oktober 2019. ‘Geloof je? Vrij vertaald kun je de vraag van Jezus in het evangelie van missiezondag zo stellen. Of nog: hoe belangrijk is God voor jou? Durf je Hem het eerste én laatste woord over jouw leven geven? En nog een stap verder: hoe laat je zien dat je in God gelooft? Missionarissen doen dat op een bijzondere manier, soms heel ver weg en in moeilijke omstandigheden. Maar is dat ook niet onze roeping: aan iedereen vertellen dat God liefde is en dat voelbaar maken?...’

Lees meer...

Niet verbonden? Da's zonde

Laatst bijgewerkt: maandag 05 november 2018 Gepubliceerd: dinsdag 16 oktober 2018
Geschreven door Lode Caes

Oktober is van oudsher missiemaand. Op 21 oktober is het Missiezondag. Daarom zetten we binnen onze pastorale eenheid graag even de Missio-campagne in de kijker. Die pleit voor meer verbondenheid: in onze eigen gemeenschap én wereldwijd. In het bijzonder focussen we op Ivoorkust, het thuisland van priester Ettien en in Ieper-centrum ook op het werk van Noël Charles, die verder werkt in Indonesië in het spoor van pater Jérȏme Pattyn.  

Missio wil bruggen slaan tussen God en mens, kerk en samenleving, jong en oud én België en Ivoorkust. Beseffen dat je een brug moet bouwen, betekent immers in de eerste plaats dat je erkent dat er een afstand is. Maar in de tweede plaats geef je aan dat die afstand te overbruggen is, niet onoverkomelijk is.

Lees meer...

Missiefeest

Laatst bijgewerkt: woensdag 15 augustus 2018 Gepubliceerd: donderdag 07 juni 2018
Geschreven door Mathias Parret

De Missiekring en onze missionarissen nodigen ons van harte uit op de missiefeesten in Hollebeke op zaterdag 30 juni 2018 vanaf 18 uur en zondag 1 juli 2018 doorlopend vanaf 10 uur in het O.C. "De Oude School", Neerwaastenstraat 10A, Hollebeke.

Lees meer...

Sterrestoet en sterzingen

Laatst bijgewerkt: vrijdag 30 december 2016 Gepubliceerd: vrijdag 30 december 2016
Geschreven door Webmaster

Alle kinderen en ook mama’s, papa’s van harte welkom !

Lees meer...