Agenda

Geen activiteiten gevonden

OKTOBERCAMPAGNE MISSIO: 'Jullie zullen mijn getuigen zijn'.

Laatst bijgewerkt: vrijdag 28 oktober 2022 Gepubliceerd: zondag 16 oktober 2022
Geschreven door Lode Caes

 

Oktober is in de hele katholieke kerk de actiemaand van Missio. Elk Missio-land zet zich achter een gemeenschappelijk thema en kiest een gastland uit. Centraal
staat natuurlijk altijd de verkondiging en beleving van het evangelie. Dit mondt uit in een wereldwijd netwerk van solidariteit. De Kerk van de Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR) zal daarbij een jaar
lang in de schijnwerpers staan.

Lees meer...

MISSIOCAMPAGNE 2021: Geloof doet delen

Laatst bijgewerkt: zondag 31 oktober 2021 Gepubliceerd: zondag 10 oktober 2021
Geschreven door Lode Caes

Nu oktober volop bezig is, viert het missionaire karakter van onze Kerk ook hoogtij. Van oudsher is oktober in de hele Katholieke Kerk immers ‘missiemaand’, met het hoogtepunt op Missiezondag (24 oktober 2021). Missio pakt daarom deze maand uit met een nieuwe campagne, waarin je opgeroepen wordt met anderen te delen wie je bent en wat je hebt. Dat is natuurlijk een roeping voor het hele jaar!

Op de campagnefoto staat een Indiase vrouw. Haar blik is indringend en uitnodigend tegelijk. Ze vraagt je mee met haar op weg te gaan, een relatie met haar aan te gaan. Dat is geen toevallige keuze. Ze raakt hiermee immers het hart van ons geloof: werken aan een warme gemeenschap, de banden tussen broers en zussen aanhalen. Het is tegelijk de zending van onze Kerk: ga naar andere mensen toe, spreek met hen, ga met hen op weg!

Lees meer...

Missio 2020 : Van harte voor Liberia !

Laatst bijgewerkt: woensdag 28 oktober 2020 Gepubliceerd: zondag 11 oktober 2020
Geschreven door Lode Caes

Met deze veelzeggende slogan lanceert Missio, dat aanwezig is in meer dan 140 landen en zich inzet voor ontmoeting en dialoog tussen mensen wereldwijd en solidariteit binnen de wereldkerk, lanceert zijn missionaire oktobercampagne.

Lees meer...

MISSIO: gedoopt en gezonden!

Laatst bijgewerkt: zondag 27 oktober 2019 Gepubliceerd: donderdag 10 oktober 2019
Geschreven door Lode Caes

Buitengewone missiemaand oktober 2019. ‘Geloof je? Vrij vertaald kun je de vraag van Jezus in het evangelie van missiezondag zo stellen. Of nog: hoe belangrijk is God voor jou? Durf je Hem het eerste én laatste woord over jouw leven geven? En nog een stap verder: hoe laat je zien dat je in God gelooft? Missionarissen doen dat op een bijzondere manier, soms heel ver weg en in moeilijke omstandigheden. Maar is dat ook niet onze roeping: aan iedereen vertellen dat God liefde is en dat voelbaar maken?...’

Lees meer...

Niet verbonden? Da's zonde

Laatst bijgewerkt: maandag 05 november 2018 Gepubliceerd: dinsdag 16 oktober 2018
Geschreven door Lode Caes

Oktober is van oudsher missiemaand. Op 21 oktober is het Missiezondag. Daarom zetten we binnen onze pastorale eenheid graag even de Missio-campagne in de kijker. Die pleit voor meer verbondenheid: in onze eigen gemeenschap én wereldwijd. In het bijzonder focussen we op Ivoorkust, het thuisland van priester Ettien en in Ieper-centrum ook op het werk van Noël Charles, die verder werkt in Indonesië in het spoor van pater Jérȏme Pattyn.  

Missio wil bruggen slaan tussen God en mens, kerk en samenleving, jong en oud én België en Ivoorkust. Beseffen dat je een brug moet bouwen, betekent immers in de eerste plaats dat je erkent dat er een afstand is. Maar in de tweede plaats geef je aan dat die afstand te overbruggen is, niet onoverkomelijk is.

Lees meer...