Agenda

Geen activiteiten gevonden

Quizzen voor Broederlijk Delen

Laatst bijgewerkt: vrijdag 24 maart 2023 Gepubliceerd: vrijdag 10 maart 2023
Geschreven door Lode Caes

 We organiseren als Pastorale Eenheid een heuse QUIZ als actie ten voordele van Broederlijk Delen!  

De eerste inschrijvingen zijn al binnen, maar er kunnen nog heel wat tafeltjes bij.

Wanneer: vrijdag 24 maart om19.30 u. (deuren open om 19.00 u.)

Waar: Sint-Maartenskring Ieper (Lange Meersstraat 26)

Kostprijs: €20 per ploegje van 4 personen

Inschrijven en meer info: via een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zoek gerust vrienden, familie, collega’s die zin hebben in een leuke avond en schrijf je ploegje in!

1223-2023 800 JAAR KERSTSTALLEN - Komt allen tesamen

Laatst bijgewerkt: zondag 25 december 2022 Gepubliceerd: zondag 25 december 2022
Geschreven door Lode Caes

De allereerste kerststal zoals we die op vandaag kennen dateert uit 1223. Die 800-jarige traditie willen we als Pastorale Eenheid volgend jaar in de kersttijd vieren met een aantal activiteiten. We nemen een lange aanloop en willen het levendig houden met het 'drie-koningenevenement 'KOMT ALLEN TESAMEN' op 6,7 en 8 januari 2023 in de Sint-Martinuskerk van Beselare. 

Lees meer...

VREDE EN ALLE GOEDS, Solidair Pinksterontbijt t.v.v. Oekraïne 12-12

Laatst bijgewerkt: maandag 27 juni 2022 Gepubliceerd: zaterdag 28 mei 2022
Geschreven door Lode Caes

Ontbijt t.v.v. Oekraïne 12-12 op Drievuldigheidszondag 12 juni van 08.00 tot 10.30 u. in O.C. in ’t Riet, Seelbachdreef 4, Zillebeke

De Pastorale Eenheid wil met het ontbijt solidair zijn met kansarmen in Ieper, de leden van Welzijnschakel Tegoare of rechthebbenden op voedselbedeling in VZW Op 't Spoor. De afbeelding verbeeldt de Oekraïnse vlag met een duif erin, een verwijzing naar vrede en naar de Heilige Geest: het ontbijt is immers op 12 juni, een week na Pinksteren.

Lees hier het interview met Sabrina Brackx over de opvang van Oekraïense vluchtelingen in Franciscushuyze.

Lees meer...

Empowercare en barmhartigheid

Laatst bijgewerkt: maandag 30 mei 2022 Gepubliceerd: vrijdag 22 april 2022
Geschreven door Lode Caes

Weer zo’n Engels woord dat in Europees verband zijn intrede doet. Maar wat betekent dit nu eigenlijk? En wat heeft dit met (de werken van) barmhartigheid te maken? Jozef Coulembier zocht het voor ons uit en ging te rade gaan bij Philippe Vanderghote. Philippe werkt mee aanEmpowercare’ in WZC Wieltjesgracht in Ieper. 

Lees meer...

De identiteit van de permanent diaken

Laatst bijgewerkt: vrijdag 18 maart 2022 Gepubliceerd: dinsdag 15 februari 2022
Geschreven door Lode Caes

Bij de uitgestelde viering – augustus 2021 in Dienstencentrum Groenhove, Torhout – van de vijftigste verjaardag van het permanent diaconaat in het bisdom Brugge hield mgr Koen Vanhoutte, nu hulpbisschop in het aartsbisdom Mechelen-Brussel, een inspirerende toespraak over de plaats van de diaken in de kerkgemeenschap. Een samenvatting...

Sedert het gewijde ambt van permanent diaken door het 2° Vaticaans Concilie opnieuw werd ingesteld, is de vraag naar de identiteit van de diaken nooit ver weg geweest. Sinds lang hebben we hier te maken met een gewijd ambt dat voornamelijk door gehuwde mannen wordt opgenomen. Wat betekent het om tegelijkertijd echtgenoot, vader en gewijd ambtsdrager te zijn in onze Kerk die eeuwenlang enkel celibataire mannen als gewijde ambtsdragers heeft gekend? Ook het vraagstuk over vrouwen in het gewijde ambt als diacones ligt nog steeds op tafel.

Lees meer...