Agenda

Geen activiteiten gevonden

VREDESLICHT 2023: 12-jarig Palestijns meisje bracht vredeslicht uit Bethlehem

Laatst bijgewerkt: dinsdag 09 januari 2024 Gepubliceerd: zondag 10 december 2023
Geschreven door Lode Caes

Het Vredeslicht wordt in aanloop naar Kerstmis verdeeld over 30 landen in Europa en zelfs daarbuiten. Het Vredeslicht is in Oostenrijk aangekomen en wordt van daaruit verdeeld over heel Europa. Zondagavond 10 december arriveerde het in Eupen. Van daaruit wordt het dan in de loop van de week over heel België verdeeld. Bij dit vredesinitiatief is het de bedoeling om het licht uit de geboortegrot van Christus in Bethlehem op zoveel mogelijk plaatsen te laten branden, als uitdrukking van het verlangen naar vrede.

Lees meer...

DE WARMSTE WEEK: Licht voor warmte, vlam je mee?

Laatst bijgewerkt: dinsdag 09 januari 2024 Gepubliceerd: donderdag 07 december 2023
Geschreven door Lode Caes

Het kan bijna niet anders of je hebt het gezien, gehoord of gelezen: de Warmste Week komt dit jaar naar Brugge. Ook de Kerk in ons bisdom zal er haar stem laten horen en wil met het initiatief 'Licht voor Warmte' zoveel mogelijk kaarsen en vlambeschermers verkopen ten voordele van de projecten van de Warmste Week. Bovendien wil dit initiatief, in het jaar waarop de gemeenschapsvorming de grondtoon in ons bisdom is, heel veel verbondenheid, licht en warmte tussen mensen creëren.

Lees meer...

Start Scheppingsperiode 2023 - ‘Genees de Aarde en alles wat ademt en leeft'.

Laatst bijgewerkt: zaterdag 18 november 2023 Gepubliceerd: vrijdag 08 september 2023
Geschreven door Lode Caes

Op 1 september begon niet alleen het nieuwe schooljaar, het is ook de start van de Scheppingsperiode. Deze periode loopt van de Wereldgebedsdag voor de zorg voor de Schepping (1 september) tot de feestdag van de heilige Franciscus van Assisi (4 oktober).

In 2023 voert Ecokerk campagne onder de slogan ‘Genees de Aarde en alles wat ademt en leeft’. Met die slogan wil Ecokerk de rijke, maar fragiele biodiversiteit van onze wereld belichten. De onvoorstelbare rijkdom aan planten, dieren en micro-organismen die onze blauwe planeet zo uniek maakt, wordt bedreigd door de destructieve omgang van de mens met zijn natuurlijke leefomgeving.

Lees meer...

Quizzen voor Broederlijk Delen

Laatst bijgewerkt: vrijdag 24 maart 2023 Gepubliceerd: vrijdag 10 maart 2023
Geschreven door Lode Caes

 We organiseren als Pastorale Eenheid een heuse QUIZ als actie ten voordele van Broederlijk Delen!  

De eerste inschrijvingen zijn al binnen, maar er kunnen nog heel wat tafeltjes bij.

Wanneer: vrijdag 24 maart om19.30 u. (deuren open om 19.00 u.)

Waar: Sint-Maartenskring Ieper (Lange Meersstraat 26)

Kostprijs: €20 per ploegje van 4 personen

Inschrijven en meer info: via een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zoek gerust vrienden, familie, collega’s die zin hebben in een leuke avond en schrijf je ploegje in!

1223-2023 800 JAAR KERSTSTALLEN - Komt allen tesamen

Laatst bijgewerkt: zondag 25 december 2022 Gepubliceerd: zondag 25 december 2022
Geschreven door Lode Caes

De allereerste kerststal zoals we die op vandaag kennen dateert uit 1223. Die 800-jarige traditie willen we als Pastorale Eenheid volgend jaar in de kersttijd vieren met een aantal activiteiten. We nemen een lange aanloop en willen het levendig houden met het 'drie-koningenevenement 'KOMT ALLEN TESAMEN' op 6,7 en 8 januari 2023 in de Sint-Martinuskerk van Beselare. 

Lees meer...