Kom op en zing tegen kanker

Laatst bijgewerkt: donderdag 21 november 2019 Gepubliceerd: donderdag 21 november 2019
Geschreven door Lode Caes

Wat begon met de overtuiging van iets te doen ter nagedachtenis van Sara – de schoondochter van parochiaal contactpersoon Christiane Ameel-Bossaert – die net een jaar geleden gestorven was ten gevolge van kanker, groeide in Brielen het idee een gospelgroep te laten zingen en de opbrengst van het concert te schenken naar de actie ‘Kom op tegen Kanker’. Hoe het verder liep

Lees meer...

(Her)abonnering KERK&leven 2020

Laatst bijgewerkt: dinsdag 12 november 2019 Gepubliceerd: woensdag 06 november 2019
Geschreven door Lode Caes

De abonneringsperiode voor 2020 loopt nog tot eind november. 30 november 2019 is de einddatum waarop de overschrijvingen worden verwacht. Probeer je aan deze vervaldatum te houden en vermijd zo een mogelijke onderbreking of doorstart van je abonnement of een laattijdige start van een nieuw abonnement op 1 januari van het nieuwe jaar. Dat geeft ons, uitgeverij Halewijn en Bpost de nodige tijd om je aanvraag administratief te verwerken.

Iedereen in Vlaanderen kent de woorden "Mag het iets meer zijn?". We horen ze doorgaans bij de slager, de vishandelaar of de groenteboer.

Kerk & leven stelt dezelfde vraag. Uiteraard bedoelen wij daar iets anders mee. Onze 'iets meer' staat voor meer waardevol, meer diepgang, meer zin en betekenis in het leven. Dat is namelijk wat wij elke week te bieden hebben. Week na week gaan we voor jullie op zoek naar alles wat echt van waarde is, zowel in de Kerk als daarbuiten.

Ook in 2020 willen we u graag elke woensdag 'iets meer' bieden. Iets dat blijft hangen, verhalen en getuigenissen die inspireren, een gezonde portie voedsel voor de geest.

Neem daarom een abonnement op Kerk & leven vóór 1 december.

Wij danken u van harte voor uw vertrouwen.

Lees meer...

De vreugde van het ontmoeten

Laatst bijgewerkt: donderdag 26 september 2019 Gepubliceerd: donderdag 26 september 2019
Geschreven door Lode Caes

‘Blij dat jij er bent !’ Met deze enthousiaste slogan zette CCV in het bisdom Brugge met haar jaarlijkse Oriëntatiefeest op dinsdag 10 september in Dienstencentrum Groenhove het nieuwe werkjaar in. De nieuwe grondtoon werd belicht vanuit één, twéé, drié invalshoeken.

Lees meer...

BRIELEN - Golden Gospel Voices

Laatst bijgewerkt: zondag 22 september 2019 Gepubliceerd: donderdag 05 september 2019
Geschreven door Lode Caes

Hoe vaak krijgt een mens de kans om ‘Golden Gospel Voices’ aan het werk te zien? Op zaterdag 21 september dus, om 20.00 u. in de kerk van Brielen. Het concert is een succes, want is volledig uitverkocht. Een optreden van ‘Golden Gospel Voices’ beklijft. Zondermeer muziek die je ziel goed doet.

Lees meer...

HOLLEBEKE, noveen ter ere van Onze-Lieve-Vrouw, 2019

Laatst bijgewerkt: maandag 16 september 2019 Gepubliceerd: vrijdag 30 augustus 2019
Geschreven door Lode Caes

 

Jaarlijks vangt op 8 september – het feest van Maria-Geboorte – in de kerk van Hollebeke de noveen aan ter ere van Onze-Lieve-Vrouw.

Ze wordt er aangeroepen om goede raad bij voorname beslissingen, voor een gezegende toekomst voor verloofden, tegen breuken en besmettelijke ziekten en om gunstig weer te bekomen.

Ze wordt er bezocht en gediend sinds 1300 door de bedevaart van de drie Maria's : Hollebeke - Dadizele – Linselles. Je treft er een bijzonder Mariabeeldje met een bewogen voorgeschiedenis.

Lees meer...