VOORMEZELE: Kerststallenexpo met zilveren randje

Laatst bijgewerkt: vrijdag 25 november 2022 Gepubliceerd: vrijdag 25 november 2022
Geschreven door Lode Caes

Na een onderbreking van 4 jaar, is het weer zover: de 25ste editie van de Voormezeelse kerststallententoonstelling! 2020 zou het jubileumjaar worden, maar corona stak stokken in de wielen. De warme oproep toen om buiten stallen en kersttaferelen op te stellen werd heel goed opgevolgd en zo werd de kerstgedachte levend gehouden. In 2021 werd de kerk langs binnen compleet gerenoveerd. Dat was opnieuw een jaar uitstel voor de tentoonstelling.

Dit jaar kunnen we terug de O.L.-Vrouwkerk vol zetten met kerststallen van over heel de wereld en mensen ontvangen om die te bewonderen. Bij het zien van sommige kerststalletjes uit de tijd van toen, zal menig toeschouwer terugdenken aan zijn of haar kindertijd. Dit jaar hoopt de werkgroep Kerstexpo - met een andere setting - veel nieuwe kijklustigen te mogen ontvangen. Deze feestelijke editie met een zilveren 'randje', wil de werkgroep extra in de kijker zetten.

De officiële opening van de 'Kerstexpo' gaat door op zaterdagavond 3 december om 19.00 u. Het gospelkoor 'Sonore' uit Izegem verzorgt de opening met een optreden. Met het programma 'Christmas is coming' dompelen ze ons gedurende anderhalf uur onder in kerstsfeer. 

Kaarten: vooraf (€10 pp, -12j. €5) te bestellen bij Nele Desodt 0476 652 681 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De kerststallenexpo is open van zondag 4 t.e.m. maandag 12 december Elke weekdag van 14.00 tot 17.00 u.  - Op zondag van 10.30 tot 12.00 u. en van 14.00 tot 18.00 u.

Inkom: €2/kinderen tot 12j. €1

Meer info: Werkgroep Kerstexpo - www.Voormezele.be

Dankbaar omzien, hoopvol uitzien

Laatst bijgewerkt: zaterdag 19 november 2022 Gepubliceerd: zaterdag 19 november 2022
Geschreven door Lode Caes

 

Beeld Willem Vermandere - Sint-Maartenskathedraal Ieper.

Het decanaat Ieper en decanaat Poperinge slaan de handen in elkaar en worden samen het decanaat Ieper-Poperinge. De Pastorale Eenheid regio Ieper en de Federatie Sint-Augustinus Zonnebeke slaan de handen in elkaar en worden samen de Pastorale Eenheid O.L.V. van Vrede regio Ieper

We nemen dankbaar afscheid van E.H. Roland Hemeryck als pastoor-deken en E.H. Mathias Parret als medepastoor. 

We verwelkomen hartelijk E.H. Miguel Dehondt als pastoor-deken, E.H. Matthias Noë als medepastoor en E.H. Patrick Tourlouse als meewerkend priester.

We heten U welkom om dit samen te vieren op het Hoogfeest van Christus-Koning zondag 20  november 2022 om 10.30 u.  in de Sint-Maartenskathedraal (Sint- Maartensplein Ieper) voorgegaan door Mgr. Lode Aerts,  bisschop van Brugge. Gevolgd door receptie in de Sint-Jacobskerk (Gezelleplein Ieper)

DE AFSCHEIDS- EN AANSTELLINGSVIERING KAN OOK 'LIVE' GEVOLGD

OF NADIEN HERBEKEKEN WORDEN OP ONS YOUTUBE-KANAAL ! 

Lees meer...

UITBREIDING PASTORALE EENHEID EN BENOEMINGEN

Laatst bijgewerkt: zaterdag 19 november 2022 Gepubliceerd: zaterdag 19 november 2022
Geschreven door Lode Caes

 

Bij bisschoppelijk decreet houdt op 15 november 2022  de federatie Zonnebeke Sint-Augustinus op te bestaan. De parochies Beselare Sint-Martinus, Geluveld Sint-Margareta, Passendale Sint-Audomarus, Zandvoorde Sint-Bartholomeus en Zonnebeke Onze-Lieve-Vrouw worden opgenomen in de pastorale eenheid Onze-Lieve-Vrouw van Vrede regio Ieper.

Deken Miguel Dehondt is pastoor van de pastorale eenheid Onze-Lieve-Vrouw van Vrede regio Ieper. Priesters Ettien Léon N’Guessan en Mathias Noë zijn er medepastoor en Patrick Tourlouse en Martin Mvibudulu Mavinga zijn er meewerkend priester. Diaken Lode Caes is voltijds verbonden aan de pastorale eenheid en de diakens Christiaan Plaisier, Frank Allewaert en Bart Lefever zijn er medeverantwoordelijke voor de pastoraal. Zuster Lieve Desodt is er parochieassistent.

Op zondag 20 november 2022 om 10.30 u. heeft de aanstellingsviering, voorgegaan door bisschop Lode Aerts plaats in de Sint-Maartenskathedraal in Ieper en danken we deken Roland Hemeryck en priester Mathias Parret voor hun jarenlang voorgaan in ons midden.

Van harte welkom!

CORRECTIE (HER)ABONNERING KERK&leven: als lezer krijg je informatie uit Goede Bron

Laatst bijgewerkt: dinsdag 22 november 2022 Gepubliceerd: zondag 16 oktober 2022
Geschreven door Lode Caes

Als abonnee kreeg je wellicht al via de postbode een abonneringsbrief  met een overschrijving met uw persoonlijke gegevens: je naam, je adres én een gestructureerde mededeling. We willen jullie vragen om met die overschrijving je abonnement te verlengen voor de nieuwe jaargang. Een jaarabonnement voor 2023 kost 46 euro, enkel te storten op het nieuwe rekeningnummer BE22 7885 3081 3947. Gebruik bij betaling de gestructureerde mededeling zodat je betaling vlot kan worden verwerkt. Nieuwe abonnees zullen gebruik kunnen maken van de abonneringsbrieven achteraan in de kerk. Je kan indien nodig ook altijd hulp vragen bij de plaatselijke contactactpersoon of met diaken Lode Caes, die jullie graag verder zullen helpen.

Eerder werd medegedeeld dat een jaarabonnement 50 euro zou kosten en dat was ook de bedoeling. In de gepersonaliseerde brief is echter verkeerdelijk sprake van 46 euro. Halewijn de uitgever van Kerk&leven zal de resterende 4 euro niet verhalen en neemt zo de gevolgen van deze miscommunicatie op zich. Het blijft dus 46 euro. Uiteraard wordt een steunabonnement van 50 euro of meer in dank aangenomen.

Lees meer...