Huidige coronaregels voor de erediensten

Laatst bijgewerkt: woensdag 27 oktober 2021 Gepubliceerd: dinsdag 26 oktober 2021
Geschreven door Mathias Parret
Vanaf vrijdag 29 oktober is het mondneusmasker opnieuw verplicht tijdens erediensten.
Het Overlegcomité van dinsdag 26 oktober heeft de epidemiologische toestand opnieuw besproken. Ze kwam daarbij tot de conclusie dat een uitbreiding van de mondmaskerplicht, het Covid Safe Ticket,... de toegenomen viruscirculatie moet afremmen. Naast het openbaar vervoer, bibliotheken, schouwburgen, zorginstellingen en winkels, wordt het mondneusmasker ook opnieuw verplicht voor erediensten en dat vanaf vrijdag 29 oktober 2021.

(Her)abonnering Kerk en Leven 2022

Laatst bijgewerkt: dinsdag 26 oktober 2021 Gepubliceerd: zaterdag 16 oktober 2021
Geschreven door Mathias Parret

Het weekblad Kerk en Leven wordt wekelijks gelezen door 500.000 mensen. Het informeert u over parochie, wereldkerk en samenleving, geeft zin en engageert.

De abonneringsperiode voor 2022 start vanaf nu en loopt tot eind november.

Lees meer...

Jongerenactiviteit 'De Slag om Ieper'

Laatst bijgewerkt: zaterdag 16 oktober 2021 Gepubliceerd: donderdag 07 oktober 2021
Geschreven door Mathias Parret

Jullie hebben het misschien al gehoord of gezien, maar op zaterdag 16 oktober 2021 is er een groots stadsspel in Ieper met de titel “De Slag om Ieper”, georganiseerd door IJD de jeugddienst van het Bisdom Brugge.

We volgen het verhaal van Johan Perenboom, een Belgische aalmoezenier. Gedreven door vaderlandsliefde besloot hij in 1914 het front te dienen. Totdat op Kerstmis zijn leven een andere wending nam… ?

Aan de hand van een groot stadsspel en enkele brieven geven we het verhaal van Johan vorm. 

Zijn jullie klaar voor een avond vol spel en plezier? Wij althans wel! 

Lees meer...

COVID-19 Requiem

Laatst bijgewerkt: zaterdag 16 oktober 2021 Gepubliceerd: zondag 19 september 2021
Geschreven door Lode Caes

Het is stoutmoedig om in onzekere tijden als deze de bakens te verzetten en een succesvol evenement te organiseren. Alles moet meevallen. Gedreven organisatoren, een sterke affiche met jonge en talentvolle musici, een nobel doel, een trouw publiek, een toplocatie, kunstminnende sponsors en de omstandigheden moeten het ook nog eens toelaten. Dat bleek uitermate het geval bij de uitvoering van W.A. Mozart’s Requiem in d-moll KV 626 door La Chapelle Sauvage o.l.v. Karel De Wilde op zaterdagavond 18 september in de historische en sacrale setting van de Ieperse Sint-Pieterskerk voor een talrijk opgekomen publiek.

Lees meer...

Viering uitgebreide Pastorale Eenheid in de kerk van Langemark

Laatst bijgewerkt: woensdag 08 september 2021 Gepubliceerd: woensdag 08 september 2021
Geschreven door Lode Caes

Op zondag 5 september 2021 hebben we een nieuw begin gevierd na een noodgedwongen onderbreking. Voor het eerst sinds de uitbraak van de coronapandemie komen we weer samen met de hele Pastorale Eenheid. Maar het is meteen ook een nieuw begin voor de Pastorale Eenheid zelf.

Lees meer...