NOVEEN Sint-Albertus – O. L. Vrouw-van-Tuine

Laatst bijgewerkt: maandag 01 juli 2019 Gepubliceerd: maandag 01 juli 2019
Geschreven door Lode Caes

 De jaarlijkse noveen van Sint-Albertus van Trapani, van 3 t.e.m. 11 augustus, staat in het thema

van ‘Maria in ons leven – Mij geschiede naar uw Woord’.

Lees meer...

Heilig Bloedprocessie 2019

Laatst bijgewerkt: vrijdag 28 juni 2019 Gepubliceerd: zondag 09 juni 2019
Geschreven door Lode Caes

VOORMEZELE-IEPER 

 

 

 Op Pinsterzondag 9 juni om 09.00 u. wordt de achtdaagse plechtigheid ter ere van het Heilig Bloed ingezet. De kostbare relikwie wordt tijdens de Pinksterviering in een kleine plechtige processie naar het hoofdaltaar gebracht.

Tijdens de weekdagen is er iedere dag om 16.00 u. een gezongen mis ter intentie van de bedevaarders en voor het geestelijk en tijdelijk welzijn van de leden van de confrérie van het H. Bloed. Na de viering is er zegen met de kostbare relikwie.

De achtdaagse plechtigheid vindt haar hoogtepunt op Drievuldigheidszondag 16 juni met om 15.00 u. de Heilige Bloedprocessie die doorheen de straten van Voormezele trekt, gevolgd door een plechtige Eucharistieviering voorgegaan door Vader Manu Van Hecke, abt van de Sint-Sixtusabdij van Westvleteren, in concelebratie met alle aanwezige priesters en opgeluisterd door het Koninklijk Sint-Catharinakoor uit Zillebeke.

Iedereen die wil mag opstappen en deelnemen aan de H. Bloedprocessie is van harte welkom.

Wie een zitplaats of een plaats op de tribune verlangt, kan dit reserveren.

Alle info: Wilfried Desodt, secretaris van het processiecomité, Dorp 28, 8902 Voormezele-Ieper, tel. 057 20 13 88, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en www.voormezele.be

Achter de schermen van de Bloedprocessie

Laatst bijgewerkt: zaterdag 29 juni 2019 Gepubliceerd: zondag 09 juni 2019
Geschreven door Lode Caes

Zondag 16 juni 2019 ging om 15.00 u. naar goede jaarlijkse traditie op initiatief van het Processiecomité de processie van het Heilig Bloed uit in Voormezele. Het is een parel voor het dorp. Verleden jaar was het trouwens 950 jaar dat de parochie Voormezele bestond. Een summiere blik achter de schermen en op het programma van dit toch wel heel bijzondere evenement.

Lees meer...

Paus Johannes-Paulus II komt terug naar Ieper!

Laatst bijgewerkt: maandag 20 mei 2019 Gepubliceerd: zaterdag 11 mei 2019
Geschreven door Mathias Parret

Op 17 mei 1985 kwam Paus Johannes-Paulus II naar Ieper om er te bidden voor de vrede. Sindsdien wordt Ieper ook de Vredesstad genoemd. Misschien was je daar zelf aanwezig. Precies 34 jaar later, van 15 tot en met 19 mei 2019 komt er een relikwie van Johannes-Paulus II terug op bezoek om dit historisch moment te herdenken.

Lees meer...

Een zalige paastijd!

Laatst bijgewerkt: dinsdag 30 april 2019 Gepubliceerd: zaterdag 27 april 2019
Geschreven door Lode Caes

Op de kalender is het voorjaar begonnen, maar in werkelijkheid lijkt het er bij momenten nog niet op. Soms is het koud. een frisse bries laat je voelen dat het nog niet echt lente is. De paaslelies bloeien in de parken en onze tuinen. De krokussen zijn er. We zien uit naar de dagen dat alles weer groen wordt, opnieuw tot leven komt en weer in bloei raakt. Juist in dit hoopgevende seizoen vieren we ieder jaar Pasen. Het feest waarop we blij vieren dat Jezus uit de doden is opgewekt, is opgebloeid in de harten van zijn volgelingen en is thuisgekomen bij de Vader.

Lees meer...