Feest van de Pastorale Eenheid 2019

Laatst bijgewerkt: maandag 16 september 2019 Gepubliceerd: maandag 16 september 2019
Geschreven door Mathias Parret

Op Vredeszondag 29 september, vieren we voor de vierde maal het 'Feest van de Pastorale Eenheid'. 

Het is de bedoeling dat dit een groot feest wordt waarin we met de veertien geloofsgemeenschappen samen vieren. De gezamenlijke viering gaat door om 10h30 in de kathedraal en wordt voorgegaan door kanunnik Marc Steen, vicaris namens de bisschop voor de parochies en opgeluisterd door het Pastorale Eenheidskoor dat samengesteld is door alle koren van de Pastorale Eenheid. Op die dag zullen er elders geen vieringen zijn.

Na de viering is er een receptie in de kapittelzaal.

VAN HARTE WELKOM !

Lees meer...

BRIELEN - Golden Gospel Voices

Laatst bijgewerkt: vrijdag 13 september 2019 Gepubliceerd: donderdag 05 september 2019
Geschreven door Lode Caes

Hoe vaak krijgt een mens de kans om ‘Golden Gospel Voices’ aan het werk te zien? Op zaterdag 21 september dus, om 20.00 u. in de kerk van Brielen. Het concert is een succes, want is volledig uitverkocht. Een optreden van ‘Golden Gospel Voices’ beklijft. Zondermeer muziek die je ziel goed doet.

Lees meer...

HOLLEBEKE, noveen ter ere van Onze-Lieve-Vrouw, 2019

Laatst bijgewerkt: maandag 16 september 2019 Gepubliceerd: vrijdag 30 augustus 2019
Geschreven door Lode Caes

 

Jaarlijks vangt op 8 september – het feest van Maria-Geboorte – in de kerk van Hollebeke de noveen aan ter ere van Onze-Lieve-Vrouw.

Ze wordt er aangeroepen om goede raad bij voorname beslissingen, voor een gezegende toekomst voor verloofden, tegen breuken en besmettelijke ziekten en om gunstig weer te bekomen.

Ze wordt er bezocht en gediend sinds 1300 door de bedevaart van de drie Maria's : Hollebeke - Dadizele – Linselles. Je treft er een bijzonder Mariabeeldje met een bewogen voorgeschiedenis.

Lees meer...

Een lach of een traan, kinderen willen graag dingen ontdekken, ook op school!

Laatst bijgewerkt: vrijdag 13 september 2019 Gepubliceerd: vrijdag 30 augustus 2019
Geschreven door Lode Caes

Het nieuwe schooljaar geeft vaak stress. Zal Jolien trots de speelplaats opstappen of laat ze mama’s rok niet los? De eerste schooldag is alweer voorbij en Jolien was flink en vond haar draai. Toch kijken vele kinderen op tegen de eerste schoolweek.

Lees meer...

NOVEEN Sint-Albertus – O. L. Vrouw-van-Tuine

Laatst bijgewerkt: zondag 11 augustus 2019 Gepubliceerd: zaterdag 10 augustus 2019
Geschreven door Lode Caes

 De jaarlijkse noveen van Sint-Albertus van Trapani, van 3 t.e.m. 11 augustus, staat in het thema van ‘Maria in ons leven – Mij geschiede naar uw Woord’.

Lees meer...