JoomlaTemplates.me by HostMonster Reviews

Al gehoord van Adem-Tocht?

Laatst bijgewerkt: vrijdag 08 maart 2024 Gepubliceerd: woensdag 24 augustus 2022

Weet je wat Adem-Tocht betekent?

Mensen hebben een plek nodig om op adem te komen en om samen met tochtgenoten stil te staan bij wat hen ten diepste bezighoudt. De bijeenkomsten van Adem-Tocht bieden volop kansen om te zoeken naar zin en de opdracht van hun leven met het evangelie als inspiratiebron. 

Op adem komen

Levens- en zinvragen klinken na het pensioen indringender dan ooit. Hoe beleven we als 60-plussers het ouder worden? Hoe geven we relaties gestalte? In wie en waarin geloven we en welke bronnen boren we aan? Hoe staan ze als christenen tegenover maatschappelijke uitdagingen en ethische vragen, tegenover Kerk, tegenover andere culturen en levensbeschouwingen? Welke keuzes maken we? Niet alleen onze kinderen en kleinkinderen, maar ook hedendaagse debatten confronteren ons voortdurend met de diversiteit in de samenleving.

In dialoog

In maandelijkse bijeenkomsten luisteren we naar elkaar. We delen ons zoeken, onze inzichten en ervaringen, in respect voor elkaars aanvoelen en overtuiging. In ons tweemaandelijkse tijdschrift Adem-Tocht worden telkens weer thema’s aangereikt om aan te snijden en om in gesprek te gaan.

In vriendschap

Als mensen elkaar regelmatig ontmoeten en met elkaar spreken over wat in hen omgaat, ontstaat er een klimaat van vertrouwen en vriendschap.

Onze maandelijkse bijeenkomst iseen ontmoeting die we niet kunnen missen!”

(Katrien, 61 jaar)

Ik ervaar steun in moeilijke momenten en waardering voor mijn inbreng.”

(Johan, 64 jaar)

Na de bijeenkomst voel ik me rijker en daardoor sta ik opener en sterker in het leven.”

(Paula, 72 jaar)

In solidariteit

Vanuit hun overtuiging zetten mensen zich in voor hun familie, een project, hun straat, wijk, parochie … We nemen het ook voor elkaar op. We voelen ons verbonden met elkaar. we leven met elkaar mee en zijn bekommerd om elkaars welzijn.

In Adem-Tocht vinden we steun voor ons engagement binnen en buiten de groep.

 

In de Pastorale Eenheid zijn er reeds vijf groepen actief. Zin om mee te stappen?

Dat kan via deze contactadressen:

Kring centrum Ieper 1: Annie Vercaigne – 057 20 93 81 – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kring centrum Ieper 2: Paul Verraes – 057 42 25 84 – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kring Ieper: Luc Thorrez – 057 42 28 48 – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kring Zillebeke: Jacques Depuydt – 057 20 55 25 – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kring Langemark-Poelkapelle: Daniël Vanlerberghe – 057 48 94 17 – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bij de start van het nieuwe werkjaar nodigen we alle leden en geïnteresseerden uit voor een eucharistieviering die doorgaat op zondag 28 augustus om 10.30 u. in de Sint-Maartenskathedraal.

Na de mis maken we graag nog wat tijd om elkaar informeel te ontmoeten met een drankje en om onze beweging verder informeel voor te stellen. Alvast bedankt om erbij te zijn!

Hits: 7311