Agenda

Geen activiteiten gevonden

LEERHUIS 2020-2021 De Psalmen

Laatst bijgewerkt: woensdag 07 oktober 2020 Gepubliceerd: zaterdag 08 augustus 2020 Geschreven door Lode Caes

Om de twee jaar organiseren we in onze Pastorale Eenheid een Leerhuis voor geloof en pastoraal' i.s.m. met het CVV in onze Vlaamse bisdommen. De voorbije edities stonden telkens in het teken van één of meer Bijbelse figuren : Abraham (LH9), een schare van Bijbelse vrouwen (LH8) en Jesaja (LH7). Deze keer staat in het Leerhuis hetBoek van de Psalmen’ centraal. De psalmen vormen vanaf onze vroegste geschiedenis als volk van God tot op vandaag één van de grote pijlers van het gebedsleven. Ze worden wel een keer ‘de Bijbel in het kort’ genoemd. Alle grote momenten uit de Bijbelse geschiedenis en alle menselijke thema’s komen erin voor, maar dan op de wijze van het bidden. Er wordt in dit boek werkelijk ‘in alle toonaarden’ gezongen.

In zeven bijeenkomsten staan we stil bij de verschillende genres in het psalmboek: pelgrimspsalmen, psalmen van vertrouwen, klaagpsalmen, koningspsalmen, boetepsalmen, paas- en scheppingspsalmen. Gaandeweg ontdekken we dat deze oude woorden ook vandaag ons gebed kunnen worden.

Elke deelnemer krijgt naast de deelnemersmap een psalmboek dat speciaal voor dit Leerhuis gepubliceerd wordt (met de psalmvertaling van de NBV).

Doelgroep

Het Leerhuis staat open voor een breed publiek van jongeren en volwassenen :

voor wie zelden of nooit in de Bijbel leest;

voor wie zich afvraagt wat die Bijbelse woorden met het leven van nu te maken hebben;

voor wie wat vertrouwd is met de Bijbel en op zoek is naar meer inzicht;

voor wie inspiratie zoekt om te verkondigen.

We hopen dat je samen met anderen op deze uitnodiging wil ingaan. We zijn je ook dankbaar als je mensen aanspreekt om deel te nemen aan dit project.

Plaats en data

Aan het begin en einde van het traject vinden twee bijeenkomsten voor alle deelnemers van alle deelnemende groepen plaats in het Dienstencentrum Groenhove, Bosdreef 5, Torhout :

Startbijeenkomst: dinsdag 29/9/2020 om 19.30 u.

Slotbijeenkomst: dinsdag 18/5/2021 om 19.30 u.

We komen voor de 7 beurten samen in de St.-Maartenskring, Lange Meersstraat 26, leper

op dinsdagavond om 19.30 u. op 6/10, 10/11 en 8/12/2020 en op 26/01, 23/02, 23/03 en 20/04/2021.

Deelnameprijs

30 EUR (deelnemersmap en origineel psalmboekje inbegrepen)

Inschrijven

– Liefst zo snel mogelijk

Je kan het inschrijvingsformulier gebruiken die je in de folder aantreft in de infohoek – of tafel van één van onze kerken en via je contactpriester, -persoon laten bezorgen aan de begeleider of online via www.ccv.be/brugge.

Via mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.): vermeld naam en voornaam – adres – telefoonnummer.

Telefonisch 0478/325255

Nadat we jouw inschrijving ontvangen hebben, krijg je een mail met de gegevens voor betaling.

Let wel, je bent pas definitief ingeschreven na betaling van het inschrijvingsgeld.

Begeleider en info

Diaken Lode Caes,

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. – 0478/32.52.55

Hits: 8583