Sacrament van het Huwelijk

Laatst bijgewerkt: donderdag 20 mei 2021 Gepubliceerd: dinsdag 03 januari 2017 Geschreven door Mathias Parret

Wanneer man en vrouw "ja" zeggen voor het leven, dan herkennen wij in die menselijke liefde tussen man en vrouw de grote Liefde weerspiegeld van God voor zijn mens. Deze liefde is ook in vrijheid geschonken, onverbrekelijk, trouw en vruchtbaar.

Huwelijk

We mogen het huwelijksleven zien als een "roeping". Daarom is het sacrament van het huwelijk een groots gebeuren die derhalve ook een goede voorbereiding vereist. Deze voorbereiding op het huwelijk wordt besproken met de priester of diaken die het huwelijk inzegent.

Eén keer per jaar vindt er op een vrijdagavond een verloofdenavond plaats voor koppels die in de toekomst kerkelijk willen huwen.
Dit maakt deel van de huwelijksvoorbereiding en brengt verschillende koppels in contact met elkaar, we luisteren naar een gehuwd echtpaar die vanuit hun ervaring heel wat nuttige tips aanreiken over het samenleven als gehuwde christengelovigen.

Deze verloofdenavond gaat door op vrijdag 13 maart 2020 om 19h30 in Sint-Maartenskring (Lange Meersstraat 26, 8900 Ieper).

Ook organiseren we op zaterdag 15 februari 2020 om 18h30 in O.L.V. Middelares (Capucienenstraat Ieper) een speciale viering die helemaal in het teken staat van de liefde: Sint-Valentijn Anders. Alle verloofden en jonggehuwde koppels zijn speciaal hierop uitgenodigd voor deze viering, gevolgd door een hapje en drankje.

Hits: 4631