Agenda

Geen activiteiten gevonden

Steek van wal

Laatst bijgewerkt: zondag 08 oktober 2017 Gepubliceerd: maandag 26 juni 2017 Geschreven door Webmaster

Artikelindex

Vorig jaar traden we in het voetspoor van Maria.  Dit jaar nodigt de Werkgroep "Catechese en Verkondiging" je uit voor de nocture "Steek van Wal" in Dikkebus.

Samen met Johannes de Doper en pastoor Van Walleghem steken we van wal op zaterdag 7 oktober 2017 vanaf 16h.

  • Gratis theaterwandeling voor jong en oud
  • Gezellig samenzijn met een broodje en een drankje in school "Het Nestkastje".

Inschrijven tegen 1 oktober via dit formulier of bij contactpersoon Raf Room.

Een beetje achtergrond

De Werkgroep "Catechese en Verkondiging" van de Pastorale Eenheid O.L.V.-van-Vrede Ieper, i.s.m. vele vrijwilligers van Dikkebus, wil aan geloofsverkondiging doen door bij de mensen te komen, onder de titel "Mag Ik even binnenkomen".  Vorig jaar beet Hollebeke de spits af, dit jaar bezoeken we alle bewoners van Dikkebus, en nodigen hen uit om een kaarsje aan te steken in de kerk van Dikkebus, tijdens de week die een gezamenlijk evenement voorafgaat.

Johannes de Doper
Johannes De Doper, patroonheilige van Dikkebus -- beeld uit de kerk

Voor dit evenement kwamen we uit bij een theaterwandeling.  Hierin belichten we de figuur van Johannes de Doper, patroon van de kerk in Dikkebus.  Ook Achiel Van Walleghem, pastoor in Dikkebus tijdens de Eerste Wereldoorlog, en bekend omwille van zijn dagboeken uit die periode, wordt in deze nocturne betrokken.  De link met beide figuren, en de bekende vijver van Dikkebus, leidde tot de titel "Steek van Wal".

Oorlogsdagboeken van Achiel Van Walleghem

Het wordt een theaterwandeling met aandacht voor de situatie 2000 jaar geleden, 100 jaar geleden, en vandaag -- verhalen van toen die ook nu nog actueel blijven.

Na de wandeling nodigen we iedereen graag uit om samen iets te eten in de basisschool in Dikkebus.

Om praktische redenen vragen we om in te schrijven tegen 1 oktober (zie formulier hierboven) en daarbij aan te duiden welk startuur je voorkeur wegdraagt -- volgens beschikbaarheid.

Hits: 36838