JoomlaTemplates.me by HostMonster Reviews
  • (Andere parochies vanaf 9 oktober)

Heilig Bloedprocessie 2019

Laatst bijgewerkt: vrijdag 28 juni 2019 Gepubliceerd: zondag 09 juni 2019

VOORMEZELE-IEPER 

 

 

 Op Pinsterzondag 9 juni om 09.00 u. wordt de achtdaagse plechtigheid ter ere van het Heilig Bloed ingezet. De kostbare relikwie wordt tijdens de Pinksterviering in een kleine plechtige processie naar het hoofdaltaar gebracht.

Tijdens de weekdagen is er iedere dag om 16.00 u. een gezongen mis ter intentie van de bedevaarders en voor het geestelijk en tijdelijk welzijn van de leden van de confrérie van het H. Bloed. Na de viering is er zegen met de kostbare relikwie.

De achtdaagse plechtigheid vindt haar hoogtepunt op Drievuldigheidszondag 16 juni met om 15.00 u. de Heilige Bloedprocessie die doorheen de straten van Voormezele trekt, gevolgd door een plechtige Eucharistieviering voorgegaan door Vader Manu Van Hecke, abt van de Sint-Sixtusabdij van Westvleteren, in concelebratie met alle aanwezige priesters en opgeluisterd door het Koninklijk Sint-Catharinakoor uit Zillebeke.

Iedereen die wil mag opstappen en deelnemen aan de H. Bloedprocessie is van harte welkom.

Wie een zitplaats of een plaats op de tribune verlangt, kan dit reserveren.

Alle info: Wilfried Desodt, secretaris van het processiecomité, Dorp 28, 8902 Voormezele-Ieper, tel. 057 20 13 88, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en www.voormezele.be

Hits: 1169