Ik zag Cecilia komen

Laatst bijgewerkt: woensdag 18 december 2019 Gepubliceerd: zaterdag 07 december 2019 Geschreven door Lode Caes

Zaterdag 7 december. Tweede adventsweekend. Uitgestelde Sint-Ceciliaviering met het parochiekoor. Het drempelritueel plaatst Johannes De Doper centraal als aankondiger van de Messias met de oproep om alle obstakels weg te maken die de komst van God in de weg staan. Bij het aansteken van de tweede adventskaars door Simon, vragen wij om licht in de duistere dagen.

Priester Ettien gaat deze viering voor en heeft het in zijn homilie over aandacht voor elkaar. Het O.L.V.-Middelareskoor toont zich van zijn beste zijde met gepaste liederen wat een spontaan applaus ontlokt. Misschien een gelegenheid voor een stukje geschiedenis.

In 1976 wordt – in samenspraak met Pater Scheerlinck – het parochiekoor van O.L.V.- Middelares opgericht door Anne Duthoy en Lieve Delbaere. Met enkele kinderen en senioren vormen ze de koorgroep ‘O.L.V.- Middelares’ met als voorzitter Frans Ghytiel, dirigente Anne Duthoy en aan het orgel Ludo Geloen.

Naast de hoogdagen van het kerkelijk jaar luistert men veel weekendmissen op. Het koor wordt ook gevraagd voor huwelijken, uitvaarten, jaarmissen en jubilea. Een greep uit de vele kooroptredens over de parochiegrenzen heen:

Kooravonden in Lakenhalle en oude Picanol-gebouwen: ‘Westland Zingt’, P2001, P2003.

Pausbezoek 17/5/1985 in Ieper op de Grote Markt met verschillende koren samen.

Kerstconcert 20 jaar koor, 25 jaar parochie, zilveren priesterjubileum van Pater Boni alsook zijn 70ste verjaardag, de Jef Lesage herdenking in het perron samen met koorleden uit 10 koren samen met Westhoek Consort en Ypriana.

Radiomis, Eurovisiemis, Kerstevenement van het Davidsfonds ‘U zijt Wellekome’, kerstzingen in de winkelstraten van Ieper, J.Y.Z. en de kerstmis in W.Z.C. Huize Wieltjesgracht.

Medewerking aan het gelegenheidskoor van de Pastorale Eenheid voor vieringen rond Pasen en het jaarlijks feest van de Pastorale Eenheid in de kathedraal.

Naast de nieuwjaarsdrink, het Sint-Cecilia-feest, de plannings- en evaluatiebijeenkomsten is er de jaarlijkse uitstap (foto).

We kijken al uit de Kerst- en Nieuwjaarsviering en de Oecumenische gebedsviering voor de eenheid van de christenen op zondag 26 januari, deze keer in onze O.L.V.-Middelareskerk.

Meteen ook de gelegenheid om te vertellen dat Cathy Buseyne onze voorzitster is. De wekelijkse repetities gaan door op dinsdagavond om 19.00 u. in de kerk van O.L.Vrouw-Middelares, Capucienenstraat 48, onder de begeleiding van onze jonge dirigent Benjamin Luyckx.

Eigenlijk zouden we wel een oproep willen doen om aan de 20-30-40-50…-jarigen ons huidig koor te komen vervoegen. Het zou mooi zijn, mochten we nieuwe leden (zowel mannen als vrouwen), die graag zingen, kunnen begroeten als een brug tussen de jongeren en de iets wat ouderen.
Eventueel kunnen ze afspreken met vrienden of familieleden om onze groep wat aan te sterken.

Contactpersonen: Cathy Buseyne (voorzitster) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. – 0473 65 76 64
Lieve Vandenberghe (secretaresse) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. – 0499 18 71 44

Hits: 8900